Ιστορικό

1990: Η Μαίρη και ο Βασίλης Μιχαηλίδης ιδρύουν την Orthostatical με στόχο να προσφέρουν καινοτομικά βοηθήματα αποκατάστασης καλύπτοντας το κένο που υπάρχει στην ελληνική αγορά για εξειδικευμένα βοηθήματα αποκατάστασης και να δώσουν τη δυνατότητα σε όλους να προμηθεύονται βοηθήματα αναπηρίας από την Ελλάδα

1992: Οι δραστηριότητες της επιχείρησης επεκτείνονται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης σε κατάστημα 150 m2.

1993: Η ιταλική εταιρία Vassilli συνάπτει σύμβαση διανομής με την Orthostatical, να εισάγει τα προϊόντα της στην ελληνική αγορά κατά αποκλειστικότητα. Η συνεργασία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα με μεγάλη επιτυχία.

1997: Η Orthostatical μεταφέρεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στη Θεσσαλονίκη σε 450m2, σε ένα χώρο προσβάσιμο και με δυνατότητα εύκολης στάθμευσης για την εξυπηρέτηση των πελατών της.

2002: H Orthostatical επεκτείνει της δραστηριότητές της στην Αττική, στο κέντρο της Αθήνας σε ιδιόκτητο χώρο150m2 με στόχο να εξυπηρετήσει τις αυξανόμενες απαιτήσεις του πληθυσμού της πρωτεύουσας.

2005: Η #1 σουηδική εταιρεία μεταφοράς ασθενών LIKO, υπογράφει αποκλειστική σύμβαση διανομής για όλη την Ελλάδα με την Orthostatical. Η σουηδική εταιρία Liko διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία από γερανάκια μεταφοράς για χρήση κατ’ οίκον καθώς επίσης και ειδικά συστήματα μεταφοράς ασθενών για νοσοκομεία και κέντρα αποκατάστασης .

2005: Η Orthostatical έχοντας ως κύριο στόχο την παροχή ποιοτικών προϊόντων και υπηρεσιών με τελικό σκοπό την ικανοποίηση των πελατών της, εγκατέστησε σύστημα ποιότητας και πιστοποιήθηκε με ISO 9001:2000.

2006: H Orthostatical πετυχαίνει μια νέα συνεργασία με την γερμανική εταιρία Μedica Medizintechnik GmbH. .Οι δύο εταιρίες υπογράφουν σύμβαση αποκλειστικής διανομής για όλη την Ελλάδα για τα βοηθήματα αποκατάστασης και κινησιοθεραπείας THERA.

2007: Η Orhtostatical εκσυγχρονίζει τις εγκαταστάσεις της στην Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα να δημιουργήσει ένα ακόμα πιο λειτουργικό και ευχάριστο περιβάλλον εργασίας.

2009: Η εταιρεία επεκτείνει της δραστηριότητές της και προσφέρει λύσεις μεταφοράς για σκάλες με αναπαυτικό καθισματάκι που επιτρέπει τον χρήστη να μετακινείται αυτόνομα και με ασφάλεια μέσα το σπίτι του.. Συνάπτει νέα σύμβαση αποκλειστικής διανομής με την αγγλική εταιρία Minivator.

2010: Το κατάστημα της Αθήνας μεταφέρεται σε νέο ιδιόκτητο και μεγαλύτερο χώρο στο Χολαργό, όπου διαθέτει γραφεία, εκθεσιακό χώρο και τμήμα τεχνικής υποστήριξης.

Σήμερα με εφόδια την τεχνογνωσία και την εμπειρία των 20 ετών, με άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, με σύγχρονες εγκαταστάσεις, με το βλέμμα μας πάντα στον άνθρωπο, στόχος μας παραμένει η διάθεση ποιοτικών βοηθημάτων αποκατάστασης. η συνεχής βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και η βέλτιστη εξυπηρέτηση των πελατών μας με σκοπό να ικανοποιούμε κάθε σας ανάγκη για αυτόνομη και ανεξάρτητη διαβίωση.